Het verhaal van Irene, de kleinste BISS-bakker

Toen Irene werd geboren, een meisje met een groeiafwijking, vertrok haar vader en liet hij moeder Florence alleen achter met haar gezin.

In 2016 startte de BISS bakkerij van Florence, moeder van Irene en nog 5 broers en zussen. Haar oudste kind was geboren met klompvoeten; inmiddels zijn deze via operatie en revalidatie hersteld.

Toen vervolgens Irene werd geboren, een meisje met een groeiafwijking, vertrok de man en liet hij Florence alleen achter met haar gezin. Het komt helaas veel voor in Oeganda, dat een Oegandese man zijn vrouw verlaat op het moment dat zij een gehandicapt kind baart. De vrouw krijgt hier de schuld van de natuur.

Florence had buiten wat inkomen van haar eigen akkertje, geen vaste inkomstenbron. De BISS bakkerij was daarom een zeer welkome investering. Ze leerde het vak op de bakkersschool van Bake for Life en ontving een lening ter waarde van €450. Een lening in vorm van alle benodigde gereedschappen, ingrediënten en werkkleding. Een complete set om onderdeel te worden van de BISS familie.

Gezondheidsklachten

Inmiddels bakt Florence dus al 4 jaar. Tijdens de lockdown raakten alle kinderen aan huis door het sluiten van de scholen. Florence heeft zelf helaas te maken met ernstige gezondheidsklachten. De bakkerij wordt hierdoor gedraaid door haar kinderen, met haar instructies. We kochten een speciaal voor Irene aangepaste werkbank. De hoge werkbank sloot Irene buiten in het productieproces, dat terwijl ze wel graag mee wilde werken.

Het is Irene zelf die ons hartelijk bedankte wat we voor hun gezin hebben betekend.

Het raakt je telkens weer om zoiets direct van een bakker te horen. In dit geval onze kleinste BISS bakker Irene.

Namens Irene, ontzettend bedankt voor de blijvende steun aan Bake for Life.

HELP MEE MENSEN ALS IRENE WEER EEN TOEKOMST TE GEVEN!

Bent u net als ons ook zo getroffen door dit verhaal en wilt u ons steunen? Uw donatie is zeer welkom!

Foto’s: