BOMENPROGRAMMA

Met het bomenprogramma wil Bake for Life zelfvoorzienend zijn om om de ovens voor de BISS-projecten te stoken.
Waarom een bomenprogramma?

Gemiddeld wordt het bosoppervlak op aarde jaarlijks kleiner, zeker ook in Oeganda, dit is een droevige zaak. Met het BISS project gebruiken onze bakkerijen hout voor het stoken van de pan en de oven.

Wij zien het als onze verplichting om bij te dragen aan het terugdringen van de ontbossing van de wereld.

We willen jaarlijks, tweemaal het geschatte aantal door onze bakkerijen gebruikte bomen planten. Gemiddeld verbruikt een BISS bakkerij 2 bomen per jaar.
Een-2-jaar-oude-Giant-Liva
De State Minister in charge of People with Disabilities deelt symbolisch de eerste boom uit tijdens BISS-day 2021
De start
Op 2 november 2021 vond tijdens de BISS Dag de aftrap van het bomenprogramma plaats. Alle BISS bakkers kregen (gemiddeld) 2 stekjes mee naar huis om te planten. Natuurlijk leent de één z’n compound zich er beter voor dan de ander, maar in totaal werden alle 400 bomenstekjes enthousiast meegenomen en verspreid over Oost en Central Oeganda.
De stekjes worden dus door onze eigen deelnemers thuis geplant. In eerste instantie betreft het de ‘Giant Lira’,  een inheemse snelgroeiende boomsoort die geschikt is voor stookhout of bouwen. Na het kappen, groeit hij telkens weer aan.
De kosten
De recent uitgedeelde boompjes kosten slechts €5 in aanschaf.
Het is ons doel om op de jaarlijkse BISS dag de boompjes uit te delen, een duurzame traditie.
Ter variatie en ter motivatie van de deelnemers, zullen komend jaar ook fruitbomen en andere inheemse soorten uitgedeeld worden.

Wilt u dit duurzame project van Bake for Life sponsoren?