BAKE FOR LIFE - DE MENSEN

Bake for Life is een stichting die in Nederland uitsluitend met vrijwilligers werkt. In Nederland bestaat de organisatie uit een bestuur van zes personen, een aantal projectleiders, diverse werkgroepen en vele enthousiaste vrijwilligers.

HET BESTUUR

Marleen Pater

VOORZITTER

Marleen Pater
E-mail: marleen@bakeforlife.nl

Henk Haalboom

PENNINGMEESTER

E-mail: h.haalboom@bakefive.nl
Nevenfunctie: Controller

Heleen Verberne - Vries

SECRETARIS

E-mail: info@bakeforlife.nl
Nevenfunctie: zelfstandig ondernemer

Dick van der Breggen

ALG. BESTUURSLID PROJECTEN

E-mail: dick@brendi.nl
Nevenfunctie: zelfstandig ondernemer

Karel Wiltink

ALG. BESTUURSLID

E-mail: k.wiltink@bakeforlife.nl
Nevenfunctie: zelfstandig ondernemer

Renee Pater

ALG. BESTUURSLID

Renee Pater
E-mail: rpater@bbrood.nl

The Little Sisters of St. Francis

De kracht van Bake for Life is samenwerken. In Oeganda en Kenia werken wij nauw samen met The Little Sisters of St. Francis, een congregatie met 600 leden. Alle Little Sisters zijn vervuld van liefde voor de kinderen die bij hun op de compound (leefgemeenschap) wonen. Ze zijn zeer toegewijd aan het werk dat ze doen; zonder deze vrouwen zouden deze kinderen nergens zijn. Dankzij de Little Sisters hebben deze kinderen een kans op een toekomst, zij zijn een zeer belangrijke schakel in het succes van Bake for Life.

Sister Veronicah

(manager van de bakkerijen)

Ik ben Sister Veronicah Wanjiru, lid van de Little Sisters of St. Francis. Ik ben van Keniaanse komaf. Geboren en opgegroeid in het Nationale Park van Kenya als lid van de Kikuyu stam. Toen ik 17 jaar was, ben ik verhuisd naar Nairobi voor mijn opleiding aan de universiteit. Ik studeerde Management en Informatie.

Ik werk voor Bake for Life sinds 2004 en samen met een team van lieve en hardwerkende mensen hebben wij de droom van een eerste bakkerij in Oeganda gerealiseerd, Nkokonjeru, welke officieel is geopend in juni 2006. Gevolgd door een tweede bakkerij in Budaka daarna één in Tororo en Soroti. In 2014 volgde de bouw van de vijfde bakkerij, Bungoma in Kenia.

Sinds 2009 ben ik verantwoordelijk voor de coördinatie van de projecten van Bake for Life in Oeganda en Kenia. Samen maken we het verschil en kunnen we laten zien dat een handicap geen beperking is en kunnen we de wereld een betere plaats maken; een toekomst, hoop en plezier geven aan de kansarmen in onze maatschappij.

Projectleiders

Elk bakkerijproject heeft een eigen projectleider in Nederland. De projectleiders zijn vrijwilligers die zelf uit de bakkerij wereld komen en kennis van zaken hebben.Deze persoon begeleidt het hele project van de bouwtekening tot aan het zoeken naar de juiste mensen en machines. Gezien de betrokkenheid van de projectleider met het project ontstaan goede, blijvende contacten en langdurige relaties met de deelnemers aan het project.

De projectleider draagt de kennis omtrent ‘zijn’ project over aan de projectleider van een volgend project. Hij fungeert daarbij op de achtergrond als coach en vraagbaak, en zorgt hij dat alle opgedane kennis en ervaring niet verloren gaan.

Werkgroep B&E

Binnen Bake for Life is de Werkgroep Business & Events verantwoordelijk voor het creëren van zakelijke projecten, contacten en het organiseren van evenementen. Maar ook acties als die van recent het bananenbrood komen op het conto van deze werkgroep, bestaande uit een vijftal enthousiaste vrijwilligers.