Het verhaal van Emmanuel

Emmanuel is fysiek beperkt aan zijn benen, heeft moeite met lopen en werkt op dit moment in Nkokonjeru.
‘Ik ben in een gezin met meerdere broers en zusters, toen ik 6 jaar oud was overleed mijn vader. Zijn overleden betekende dat mijn moeder niet het schoolgeld voor ons kon betalen en wij dus niet konden studeren. Om de kost te verdienen, verhuisde ik naar verschillende plaatsen op zoek naar werk en aarzelde nooit om werk te doen omdat ik, mijn moeder, mijn broers en zussen wilde ondersteunen. Ik heb op jonge leeftijd lange tijd als portier op bouwplaatsen en als huishoudhulp gewerkt.
Op een dag hielp ik een vriend van mij, tijdens een klim in een jackfruitboom, brak de boom en ik viel en brak mijn ruggengraat. Ik was toen 16 jaar oud en kon niet zitten of lopen, en het leven werd erg moeilijk voor mij en de mensen die voor mij zorgden. Ik onderging veel operaties en de doktoren plaatsten metaal op mijn ruggengraat, wat mijn pijn verlichtte, maar me invalide maakte.
Na een jaar wilde ik weer werken, maar dit is in Oeganda erg lastig met een beperking, ik kwam in contact met Sr. Veronica en zij vertelde mij over Bake for Lifee Ik was overweldigd door vreugde toen zuster Veronica me vertelde dat Bake for Life me een vaardigheid zou geven die ik voor de rest van mijn leven kan gebruiken om de kost te verdienen. Na een paar maanden ging ik op sponsoring naar het Bake for Life College in Tororo en behaalde een certificaat in bakken. Na afronding ben ik direct in dienst gegaan bij de Bake for Life-vestiging in Nkokonjeru.
Het leven is nu goed. Ik kan in mijn persoonlijke behoeften voorzien en stuur mijn bejaarde moeder wat geld voor haar levensonderhoud. Ik kan ook een beetje sparen. Ik ben aan het sparen om een ​​huis voor mezelf te bouwen en een winkel te openen om onder andere brood te verkopen. Ik hoop ook te trouwen en mijn eigen gezin te stichten.

Ik dank God voor het geven van leven en Bake for Life voor het geven van de vaardigheden voor het leven.’

Foto’s

HELP MEE MENSEN ALS EMMANUEL WEER EEN TOEKOMST TE GEVEN!

Bent u net als ons ook zo getroffen door dit verhaal en wilt u ons steunen? Uw donatie is zeer welkom!