Foto: Wafula Canjetan en Nakuuku Jacklyne bij ontvangst
van het bakkersgereedschap en de ingrediënten

 

Hun verhaal

In het stadje Busia, vind je tussen de gebouwen plots een dorps hutje. Hier woont Wafula Canjetan, een gehandicapte man van middelbare leeftijd. Alles wat hij heeft vind je in de enige ruimte van het hutje.

Wafula Canjetan kon niet in zijn eigen levensbehoeften voorzien. Toen BISS in zijn gemeente een meeting hield voor gehandicapten en ouders van gehandicapte kinderen, meldde hij zich aan en toonde interesse in deelname aan het project. Gezien zijn situatie en interesse heeft BISS hem in het project opgenomen en we verwachten hiermee zijn levenstandaard te verbeteren.

Hij nam in april 2019 deel aan de BISS training en ontving diezelfde maand de uitrusting. Hij heeft een zeer goede start gemaakt en bakt samen met Jacklyne dagelijks mandazi, samosa en kamba kamba, minimaal 5kg per dag. Hiermee kunnen beide bakkers in hun levensonderhoud voorzien, want deze vijf kilo brengt tussen de vier en vijf euro winst per dag op.

Canjetan aan de slag onder de boom met de op de achtergrond de tafel welke deel uit maakt van de lening

De mannen krijgen regelmatig bezoek van onze field-officer en lokale coördinator.

We hopen dat hij met onze hulp zijn bakkerijtje verder kan laten groeien, maar voornamelijk dat hij zichzelf kan blijven redden in zijn dagelijkse levensbehoefte.

 

Wafula Canjeta is op dit moment van plan om een eenvoudige overkapping te bouwen zodat hij – weer of geen weer – ten allen tijde kan bakken.