Foto: Taaka Sylvia bij haar bakkerij, een verzorgde en keurig onderhouden ruimte
waar zij elke dag haar producten vers kan produceren

Bakker: Taaka Sylivia
Locatie: Bugiri, Bugiri District, Oost-Oeganda

Haar verhaal

Taaka Sylivia is een lichamelijk gehandicapte jongedame, die naast haar handicap ook lijdt aan epilepsie. Sylivia raakte aan een zijde van haar lichaam licht verlamd. Ze sleept met haar linker been en bovendien is haar linker arm zeer zwak en misvormd. We vertrouwden er echter op dat iemand met één hand sterk genoeg kan zijn om een BISS bakkerij te runnen.

Tijdens de training verraste ze de docenten. Ze bakte net als iedereen en ventte haar producten zelfstandig uit na iedere baktraining. Na de training ontving ze haar lening. Vol enthousiastme ging ze aan het werk.

Sylivia heeft veel steun van haar directe familieleden, broertjes, zusjes en haar ouders. Zij supporten haar in haar werk en werken tevens mee. Een op het eerste gezicht wat verlegen dame, met een pittig karakter en werkmentaliteit. Tijdens ons laatste bezoek bakte zij 2-4 kg mandazi per dag en 4 kg daddies per week. De producten worden door de jongere zusjes verkocht. Zij kunnen nu met het verdiende geld naar school gaan.

Naast het bekostigen van het schoolgeld heeft Sylivia de ambitie om de verkregen lening van BISS versneld af te lossen. Wanneer dit binnen een jaar na het starten van de bakkerij plaatsvindt, ontvangt Sylivia een bonus van BISS Bakeries.

Introductiesponsor bakkerijen Sjaak Hola