Bake for Life is een Nederlandse stichting, opgericht in 1999, met liefde voor het vak en hart voor de kansarmen in Afrika.

Wij geven kwetsbare mensen de mogelijkheid om via werk en opleiding te ontsnappen uit de armoede. Met de kennis van het bakkersvak krijgen zij een kans op een mooie(re) toekomst!

In Oeganda en Kenia zijn vijf bakkerijen gerealiseerd. Alle bakkerijen worden zelfstandig gerund door lokale organisaties.

De mensen die in onze bakkerijen werken zijn zeer divers. Zij zijn gehandicapt of wees, alleenstaande moeder of hebben door omstandigheden op jonge leeftijd school verlaten.

Missie en visie Bake for Life

Onze missie

Bake for Life biedt kwetsbare mensen de mogelijkheid om via werk uit de armoede te ontsnappen. Met kennis van het bakkersvak en in samenwerking met lokale partners realiseren we bakkerijen waarvan het effect verder reikt dan de direct betrokkenen. Onze vrijwilligers delen hun talenten en zijn dankbaar en trots op het verschil dat zij maken.

 

Onze visie

De Bake for Life bakkerijen werken aan een betere toekomst.

Doelstelling Bake for Life

Doelstelling

  • Organisatie-, vestiging en inrichting van bakkerijen in derde wereld landen, waarin bij voorkeur en voornamelijk gehandicapten werkzaam zullen zijn, die tevens zullen worden belast met de verkoop van aldaar gefabriceerde bakkerij producten;
  • (doen) verzorgen van plaatselijke bakkerij-vakopleidingen;
  • het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.