THUISBAKKERSPUNT VOOR BAKE FOR LIFE

Bake for Life wordt gesteund door ThuisbakkersPunt

Bake for Life wordt gesteund door ThuisbakkersPunt, een initiatief dat Sanne Alblas in 2019 is gestart om enthousiaste thuisbakkers in contact te brengen met elkaar en hun buurt.

Inmiddels draait ThuisbakkersPunt op een groep betrokken vrijwilligers en is het een stichting geworden. ThuisbakkersPunt maakt thuisbakkers en hobbybakkers beter vindbaar voor buurtgenoten die zelfgemaakt gebak willen bestellen. Naast dat het lekker is, leren mensen elkaar op die manier ook kennen. Dat schept verbondenheid in de buurt.

De thuisbakkers onderling vormen een landelijk netwerk, waarin tips en informatie wordt gedeeld over thuisbakken. Thuisbakkers die zich aanmelden, krijgen een eigen contactpagina op de website waarmee zij zichzelf kunnen presenteren. Mensen die op zoek zijn naar zelfgemaakte gebak, kunnen zo eenvoudig in contact komen met de thuisbakker.

De thuisbakker betaalt eenmalig 10 euro aanmeldingskosten en daarna 1 euro per maand. Van de maandelijkse bijdragen wordt de helft gebruikt voor het onderhouden van de website, de andere helft gaat naar de projecten van Bake for Life. Eenmaal per jaar is er een feestelijke cheque-uitreiking. Zo zijn we sociaal voor de buurt en de wereld.

 

Aan iedereen die Bake for Life een warm hart toedraagt, hierbij een oproep: ken jij een thuisbakker? Attendeer hem of haar dan op dit mooie initiatief. Of wil je zelf ook bakken voor Bake for Life, doe dan mee met de Benefiet Bakactie! Op de website www.thuisbakkerspunt.nl vind je meer informatie.

EEN PRACHTIG BEDRAG OPGEHAALD

Op zondagmiddag 27 juni 2021 waren we welkom in “Ús doarpshûs” in Terwispel. Onze lokale thuisbakker Anja heeft dit super geregeld. Een gezellige groep thuisbakkers, mensen van Bake for Life en een boswachter verzamelden zich voor een high tea van eigen gebak. De ultieme gelegenheid om als thuisbakkers onderling elkaars gebak te proeven, tips uit te wisselen over ingrediënten, baktips, en kletsen over Heel Holland Bakt en het thuisbakken in corona-tijd.

Na de high tea volgde het moment supreme: Sanne Alblas mocht namens het ThuisbakkersPunt de cheque uitreiken. Een prachtbedrag van €560,-! Een fantastische prestatie die mogelijk is gemaakt door alle vaste bijdragen.