Nieuwe uitdagingen

Na de spannende tijden gedurende de coronacrisis staan we momenteel voor nieuwe uitdagingen voor onze bakkerijen in Oeganda. Over de hele wereld hebben we te maken met zware tijden: grondstoffen worden schaarser en duurder, en de energiekosten gaan flink omhoog.


Door de steun van onze sponsoren hebben we de afgelopen periode alle vijf de bakkerijen draaiende kunnen houden, iets waar we samen ontzettend trots op mogen zijn. Hierdoor konden de 140 Afrikaanse bakkers met een handicap hun werk met veel passie uit blijven voeren. Dit heeft ervoor gezorgd dat deze werknemers verzekerd waren van een inkomen waarmee ze hun huis, eten en zorg voor de kinderen konden blijven betalen.

Nieuws

Activiteiten

Help mee

Bake for Life bouwt bakkerijen in Oeganda en Kenia

Gehandicapten, wezen, kindsoldaten, alleenstaande moeders en mensen die door omstandigheden op jonge leeftijd school hebben moeten verlaten werken hier en leren het bakkersvak. Het aanleren van dit traditionele bakkersvakmanschap geeft deze mensen een eerlijk bestaan. Met het bakken verdienen ze een salaris waarmee ze in hun eigen levensonderhoud voorzien.

Bake for Life bakkerijen

Op dit moment heeft Bake for Life vijf bakkerijen in Oeganda en Kenia. Voor onze ruim 140 werknemers en hun families maakt Bake for Life het verschil met uitzicht op een betere toekomst, met ruimte voor dromen die uitkomen.

BISS bakkerijen

In de eerste BISS-fase leren de deelnemers bakken zonder elektriciteit en stromend water. Kansarmen kunnen na een korte opleiding direct aan de slag en een inkomen genereren met het bakken van diverse producten met een frituurpan. In fase 2 van ons micro-credietprogramma leert men te bakken met een houtgestookte oven.

SLUIT JE AAN BIJ BAKE FOR LIFE

DE MENSEN ACHTER BAKE FOR LIFE

SPONSOREN BAKE FOR LIFE

wiltink
bake-five
visser
bacu