Het verhaal van Rael

Het verhaal van Rael, in 1980 geboren in Bungoma, Kenia. Zij is door polia zwaar gehandicapt maar dat lijkt haar er absoluut niet van te weerhouden ons hartelijk te groeten.

Maar dat is niet altijd zo geweest. De polio zorgde ervoor dat zij niet meer rechtop kon lopen, wat het praktisch onmogelijk maakte om genoeg geld te verdienen voor haar gezin. Dat Real in contact kwam met een van de ‘Little Sisters’ werd haar de kans geboden om te leren en te werken bij de Bake for Life bakkerij in Mama Kevina. “Ik ben ontzettend dankbaar dat ik hier al vijf jaar mag werken, het liefst beoefen ik alle verschillende functies om een steentje te kunnen bijdragen”.

Rael is geboren in Bungoma. Door polio is ze gehandicapt aan haar benen. Ze beweegt zichzelf kruipend of in een rolstoel of tri-cycle. Rael was getrouwd en baarde drie zonen. Haar man liet haar en de kinderen in de steek voor een andere vrouw en vertelde haar dat hij zich schaamde voor het samenleven met een gehandicapte vrouw.

Om de jonge kinderen te onderhouden nam Rael haar toevlucht tot bedelen op straat, iets waarvan ze zegt dat het haar vernedert en ze “haatte zichzelf”. Ze werkte ook als een medewerker in een maïsgraanschuur waar ze in silo’s werd gezet waar rotte maïs lag. Dit had een negatieve invloed op haar gezondheid en algehele welzijn. Rael leefde een leven van ellende tot 2010 toen Bake for Life de eerste bakkerij in Kenia oprichtte. Real was een van de eerste bakkers die door Bake for Life werd opgeleid om te bakken. Sindsdien werkt ze in de bakkerij in Bungoma.

``Bless you all...``

Het liefst ziet zij Bake for Life blijven groeien zodat er meer mensen zoals haar deze kans kunnen krijgen.

Door Bake for Life is Rael erin geslaagd om een ​​waardig leven te leiden waarin ze elke ochtend wakker wordt voor een baan waar ze hartstochtelijk van houdt. Ze is in staat om de huur van een huis in de stad Bungoma te betalen, kleding te dragen, haar drie zonen te voeden én op te voeden. De jongens doen het hele huishouden, inclusief schoonmaken en koken tijdens de weekdagen en Rael bereidt de maaltijden in het weekend, wanneer ze vrij is.

De kinderen zeggen trots dat het leven voor hen veranderde op het moment dat hun moeder een baan kreeg bij Bake for Life. Sindsdien hebben ze een huis, eten, kleren om aan te trekken en volgen ze onderwijs.

Raels plan is om door te werken tot dat de kinderen hun opleiding hebben afgerond, waarna ze nog twee of drie jaar zal werken en geld zal besparen om een ​​stuk land te kopen en een huis te bouwen. Voorlopig is Raels prioriteit het onderwijs voor haar kinderen.

“BEDANKT BAKE FOR LIFE VOOR HET VERANDEREN VAN MIJN LEVEN EN DAT VAN MIJN KINDEREN. DOOR U KUNNEN WIJ MET WAARDIGHEID EN VREUGDE LEVEN. MIJN KINDEREN KUNNEN ALS ANDERE KINDEREN NAAR SCHOOL GAAN EN ZE ZULLEN EEN GROTE TOEKOMST HEBBEN. IK BEN EEN ZEER FORTUNATE MOEDER”

Foto’s:

Rael, een extravagante 40-jarige moeder van drie zonen. Een dame die al snel opvalt door haar vrolijke en vriendelijke verschijning. Rael is het meest trots op haar zonen en dat zij naar school kunnen. Het liefst ziet zij Bake for Life blijven groeien zodat er meer mensen zoals haar deze kans kunnen krijgen. “Bless you all…”

HELP MEE MENSEN ALS RAEL WEER EEN TOEKOMST TE GEVEN!

Bent u net als ons ook zo getroffen door dit verhaal en wilt u ons steunen? Uw donatie is zeer welkom!