Mijn wekker gaat, 4:50u, niet echt lekker geslapen. Het lijkt een beetje op de nacht voordat je op vakantie gaat. Maar nee, dat gaat vandaag niet gebeuren, ik moet golfen vandaag, 45u holes voor Bake for Life. 

Aangekomen op golfbaan Spierdijk, staat Johan al eitjes te bakken op het terras, een goede bodem voor een lange dag inspannend bezig zijn. Langzaam druppelen de deelnemers binnen, zij krijgen  goodie bag met extra set ballen, tees, loopschema en eventueel een mooi fluorescerend roze polo.  

Om even over half 7 gaat de sirene en kunnen we van start voor de eerste ronde. Het is gelukkig minder donker dan vorig jaar, dus je kan je bal volgen zodra je hem wegslaat. Ik begin op hole 2, mijn afslag is niet al te scherp, dus een neary zit er niet in maar na een goede tweede slag en een mooie lange put, begin ik gewoon met een par. Niet gedacht dat dat erin zou zitten zo vroeg in de ochtend. De ronde verloopt verder zonder problemen en ik en mijn flight genieten en komen er steeds meer in.

Rond 9 uur gaat de tweede ronde van start. Ondertussen komt de catering de baan in met koffie en broodjes, de dag is weer heel goed verzorgt. Via de parrow app kunnen we ook de scores van onze medespelers in de gaten houden en wat opvalt is dat Peter Ruijter in vorm is vandaag, want die is goed aan het scoren in zijn rondes.

De eerste 3 rondes zijn rond 13 uur afgelopen en dan is het tijd voor de lunch, sommige deelnemers lopen nu al een beetje moeilijk en dan moeten ze nog 18 holes. Gelukkig kunnen ze gebruik maken van een voetmassage zodat ze er weer helemaal tegenaan kunnen in de middag. 

Ronde 4 verloopt voor mij een beetje hetzelfde als de eerste 3, redelijk mijn niveau kunnen spelen en genoeg punten binnen geharkt. De laatste ronde begint rond 16 uur en de vermoeidheid begint er wel een beetje in te hakken, vooral het putten is niet erg scherp meer.  De laatste hole had ik zomaar nog een kans op een birdy, maar helaas gaat hij er net langs, een par zat er nog wel in. Rond half 7 en 40.000 stappen verder lopen we vermoeid maar voldaan van de baan richting het clubhuis om lekker te douchen.

Na zo’n lange dag smaakten de biertjes en het welverdiende diner erg goed. Na het eten werd een filmpje vertoond, gemaakt in Oeganda van en met Zuster Veronica. Zij vertelde wat er de afgelopen jaren met de opbrengst van de golfmarathon is gedaan. Mooi om te zien, daarna volgde de prijsuitreiking.

Neary: Loek Blom

Tweary: Emilia Radziewicz

Longest Heren: Rick Heezen

Longest Dames: Lotte Pater

Wedstrijd:

  1. Peter Ruijter
  2. Rick Heezen
  3. Dick Huiberts

Na de prijsuitreiking het bedrag waarnaar we allemaal nieuwsgierig waren, de opbrengst van deze dag golfen. We waren er allemaal stil van, een nieuw record, maar liefst 50.000 euro!

Bij deze wil ik alle vrijwilligers, organisatie, sponsors en deelnemers bedanken voor hun enorme inzet. Tot volgend jaar, op zaterdag 9 september 2023!