Drie vragen aan...

Dick van der Breggen

1. Sinds wanneer zet jij je in voor BfL en op welke manier doe jij dat?

In 2008 ben ik begonnen met Bake for Life als projectleider voor de toen nog te bouwen bakkerij in Soroti, mijn eerste reis was met de ervaren Ton van Mourik die projectleider was van de beide projecten Nkokenjeru en Budaka. Tijdens dit bezoek zijn we ook in Tororo wezen kijken waar ideen waren over een op te zetten college en de bakkerij niet goed draaide. Hierover hebben we het bestuur een advies gegeven wat werd overgenomen met het verzoek of ik ook hier pr ojectleider zou willen zijn.

De eerste jaren hebben Ton en ik samen als projectleider gefunctioneerd, en daarna is dit door door mij overgenomen waardoor ik verantwoordelijk geworden ben voor de besteding van onze sponsorgelden in alle bakkerij projecten. De dagelijkse leiding ligt bij het lokale team in Oeganda. De jaren 2018 en 2019 ben ik uitvoerend ook aanwezig geweest in Oeganda en heb geholpen de bakkerijen rendabeler te maken en de sponsorgelden zo te besteden dat we niet de operatie sponsoren maar de medewerkers met een beperking direct sponsoren.

Op dit moment ben ik bestuurslid in Nederland en Oeganda.

2. Hoe ben jij met BfL in aanraking gekomen?

Betrokken bij Bake for Life ben ik geraakt door een verzoek van Marleen of ik niet voor Bake for Life wat kon betekenen op dat moment was ik actief voor Dorcas maar het leek mooi om juist wat te betekenen op het vakgebied waar je werkzaam in bent en verstand van hebt.

Ook het idee achter Bake for Life om mensen een betaalde baan aan te bieden waarmee ze hun eigen bestaan kunnen opbouwen door een salaris wat ze verdienen spreekt mij nog steeds heel erg aan.

3. Waarom ben JIJ vrijwilliger voor BfL?

Wat is het mooi om deze mensen te helpen om zonder te kijken naar hun beperking ze een baan te kunnen bieden waardoor er een toekomst is om voor te leven.

Als Christen geloof ik dat we zelf niets bezitten maar alles ter beschikking krijgen en dan is die verdeling wel heel erg oneerlijk en ben ik dankbaar dat we wat terug kunnen doen, via dit mooie Bake for Life!  We are worth to be loved.