Drie vragen aan...

Christiena de Vries

1. Sinds wanneer zet jij je in voor BfL en op welke manier doe jij dat?

Ik werk als onderwijsadviseur en ben in 2010 vanuit mijn werk betrokken geraakt bij Bake for Life. Het bakkersvak ken ik niet van binnenuit, mijn expertise ligt bij het ontwikkelen van beroepsopleidingen en kon zo bijdragen aan de oprichting van Bake for Life College. Sinds 2016 ben ik als bestuurslid betrokken, met natuurlijk Bake for Life College als aandachtsgebied.

2. Hoe ben jij met BfL in aanraking gekomen?

Ik heb Bake for Life leren kennen via mijn werk bij de Hanzehogeschool. Bij BfL was de wens en droom ontstaan om naast de bakkerijen ook een bakkersopleiding te hebben. Omdat ik vanuit de Hanzehogeschool al betrokken was bij projecten voor onderwijsontwikkeling in Afrika kwam de vraag om dat ook voor BfL te doen. En daarna heeft het me nooit meer losgelaten…

3. Waarom ben JIJ vrijwilliger voor BfL?

Ik kwam al veel in Afrika, zag daar moeilijke omstandigheden, maar ook hoopvolle en inspirerende dingen en vooral prachtige mensen met een enorme levenswijsheid! Wat ik erg mooi aan BfL vind is dat BfL kansen biedt als die er weinig zijn. We steunen mensen om met succes ondernemend te zijn en zo echt een stap verder te komen.

Ik zie het als een cadeau om mee te maken dat mensen zonder al te veel kansen weer hoop en toekomst hebben!