BISS FASE-1

In de eerste fase starten deelnemers met het bakken in een pan.
Het project

In deze eerste fase krijgen deelnemers met behulp van een opleiding en de benodigde spullen  de mogelijkheid om hun eigen bakkerijtje te starten. BISS fase 1 stelt de deelenemers in staat  in een frituurpan heel eenvoudig maar uiterst smaakvol én succesvol diverse bakkerijproducten kunnen maken.

De doelgroep

Bij BISS fase 1 zijn de meeste deelnemers beperkt of ouders van kinderen met een beperking. Het is voor hen vaak niet mogelijk om een baan buitenshuis te zoeken omdat de noodzakelijke zorg te intensief is. Door samen te werken als groep of gezin, de taken te verdelen én doordat productie gewoon aan huis kan biedt BISS fase 1 deze mensen een inkomen.

De opleiding en financiering

Nieuwe deelnemers worden in groepen in Tororo opgeleid met behulp van een 2-weekse training. Hier krijgen de deelnemers onderwijs in het bakproces, het verkoopproces, de financiën en hygiëne. Na het succesvol doorlopen van de training ontvangen deelnemers een ‘in-kind-lening’ in de vorm van grondstoffen en materialen. Hiermee kunnen ze direct starten. Door ’terugkomdagen’ en ‘monitoring & control’ door de Program Manager wordt ervoor gezorgd dat tegenvallende resultaten snel worden gezien, iedereen zichzelf blijft verbeteren en ontwikkelen.