BISS FASE-1

BISS kent twee fases. In de eerste fase zijn de meeste deelnemers ouders van gehandicapte kinderen.
Het project

In deze eerste fase krijgen deelnemers met behulp van een opleiding en de benodigde spullen  de mogelijkheid om hun eigen bakkerijtje te starten. BISS fase 1 stelt de deelenemers in staat  in een frituurpan heel eenvoudig maar uiterst smaakvol én succesvol diverse bakkerijproducten kunnen maken.

De doelgroep

Bij BISS fase 1 zijn de meeste deelnemers ouders van gehandicapte kinderen. Het is voor hen vaak niet mogelijk om een baan buitenshuis aan te nemen omdat de noodzakelijke zorg te intensief is.

Door samen te werken als groep of gezin, de taken te verdelen én de productie gewoon aan huis, stelt BISS fase 1 de ouders in staat om een inkomen te genereren.

De opleiding

Sinds 2014 worden groepen opgeleid met behulp van een 2-weekse training in Tororo. Hier worden deelnemers onderwezen in het bakproces, het verkoopproces, de financiën en hygiëne.

Het curriculum voor deze training is opgezet in samenwerking met een retail-expert en onderwijsadviseurs van de Hanzehogeschool Groningen. Theorie en praktijk worden zodanig gecombineerd dat het leereffect optimaal is.

Na het succesvol doorlopen van de training ontvangen deelnemers een ‘in-kind lening’ in de vorm van grondstoffen en materialen. Hiermee kunnen ze direct van start.

De ‘terugkom-dagen’ en de ‘monitoring & control’ door de Program Managers zorgen ervoor dat tegenvallende resultaten snel worden opgemerkt, iedereen zichzelf blijft verbeteren en de opgedane kennis wordt uitgebreid.