05-07-2017 

Zaterdag 24 juni: Bake for Life sponsortocht 2017

Van één van de deelnemers van de sponsortocht van dit jaar ontvingen wij een leuk verslag. Cynthia bedankt!

Op pad
Dit keer werd dit georganiseerd bij Pater in Avenhorn. Ik werd door Judith gevraagd om mee te gaan fietsen. Voordat we op pad gingen kregen we eerst nog een rondleiding door de bakkerij. Ik heb van 1990 tot 1997 zelf bij bakkerij Pater gewerkt op de administratie en ging eerst met Judith even boven kijken bij de kantoren waar wij ooit samen hebben gezeten. Het is echt compleet veranderd! Het kantoor waar wij zaten is nog wel te herkennen maar de rest van de verdieping is allemaal anders ingericht. En ik begreep dat na de verbouwing, die nu bezig is, het er nog weer anders uit zal zien.

Rondleiding
Daarna de rondleiding door de bakkerij door Maurice. Ook daar is de afgelopen 20 jaar veel gebeurd en veranderd.  Uitbreiding en andere indeling van de ruimte. Bijna alles is geautomatiseerd. Een nieuwe kleinbroodlijn waar 24.000 stuks kleinbrood per uur wordt geproduceerd en waar 1 persoon het overzicht heeft. Het magazijn waar ik menig uurtje heb doorgebracht met Jan Braas om de voorraad te tellen. Hij telde en ik noteerde. En dat elke 4 weken. Er staan nu wat meer silo’s en er liggen minder balen dan toen. Leuk om te zien dat de tijd niet heeft stilgestaan.

De tocht
undefinedNa de rondleiding verzamelden we ons buiten bij de bar en deed Johan een woordje waarna Marleen en Renee de nieuwe vrachtwagen onthulden van Bake for Life met een prachtige opdruk. We haalden onze route op en rugtasje met water en toen konden we op pad. Je kon 17 km lopen of 42 km fietsen. Wij gingen fietsen. Via Avenhorn, De Goorn, Berkhout, Bobeldijk en Spierdijk kwamen we bij de eerste stop in de Wogmeer bij de golfbaan. Daar kregen we fruit en snoep en gingen we even opsteken om wat te drinken. Dat was wel lekker want de wind deed goed zijn best en het begon te regenen. Door de regen zijn we verder gefietst via Wogmeer, Rustenburg, Ursem en de Mijzen naar de zorgboerderij van Karin en Adri Dekker. Gelukkig was het inmiddels weer droog geworden zodat we daar op de nudistencamping lekker konden bijkomen. Ook daar weer lekker wat gegeten en gedronken en weer verder via de Mijzen naar Oudendijk en door Grosthuizen weer terug naar Avenhorn. Ondanks de harde wind en wat regen heb ik genoten van deze mooie tocht. En lekker bijgekletst met Judith.

Afsluiting
Bij terugkomst stond er een lekker buffet klaar met tapas hapjes en er werd verse chips gemaakt. Nadat Marleen iedereen had bedankt vertelde Henk Haalboom dat er ruim 20.000 euro was opgehaald met deze sponsortocht. Een geweldig mooi bedrag natuurlijk.

Ik vond het leuk om weer even deel uit te maken van de bakkerij familie en wat ´oude´ collega’s terug te zien. Bedankt voor de goede organisatie en wie weet tot volgend jaar!
Cynthia Koning

Foto's: