BISS Start Up

Het project
In deze eerste fase krijgen deelnemers met behulp van een opleiding en de benodigde equipment de mogelijkheid om hun eigen bakkerijtje te starten waarbij ze in een lokale frituurpan diverse bakkerij producten kunnen maken.

De doelgroep
Bij BISS Bakery Start up zijn de meeste deelnemers ouders van gehandicapte kinderen. Het is voor hen vaak niet mogelijk om een baan buitenshuis aan te nemen omdat de noodzakelijke zorg te intensief is. Door samen te werken als groep, taken te verdelen en de productie aan huis te draaien, stelt BISS de ouders in staat om toch een inkomen te genereren.

De opleiding
Sinds 2014 worden groepen opgeleid met behulp van een 2-weekse training in Tororo. Hier worden deelnemers onderwezen in het bakproces, het verkoopproces, de financiën en hygiëne.

Het curriculum voor deze training is opgezet in samenwerking met een retail-expert en onderwijsadviseurs van de Hanzehogeschool Groningen. Theorie en praktijk worden zodanig gecombineerd dat het leereffect optimaal is.

Na het succesvol doorlopen van de training, ontvangen deelnemers een ‘in-kind lening’ in de vorm van grondstoffen en materialen. Hiermee kunnen ze direct van start.

De ‘terugkom-dagen’ + monitoring&control door de program managers zorgen ervoor dat tegenvallende resultaten snel worden opgemerkt, iedereen zichzelf blijft verbeteren en de opgedane kennis wordt uitgebreid.